Blog

lody włoskie
Luty 4, 2025

Zakup maszyny do lodów włoskich to inwestycja, która może przynieść znaczące zyski, zwłaszcza w sezonie letnim. Jednak wybór odpowiedniego urządzenia wymaga uwzględnienia kilku czynników, wpływających na efektywność pracy, jakość serwowanych lodów oraz opłacalność biznesu. Na co warto zwrócić uwagę, zanim zdecydujesz się na konkretny model?

Czytaj dalej

maszyna do lodów
Styczeń 9, 2025

Produkcja lodów wymaga nie tylko odpowiednich składników, ale również profesjonalnego sprzętu, który zapewni najwyższą jakość i bezpieczeństwo. Jednym z kluczowych urządzeń w każdej pracowni lodziarskiej jest pasteryzator. Dowiedz się, dlaczego to urządzenie jest nieodzownym elementem produkcji lodów i jakie korzyści oferuje.

Czytaj dalej

czyszczenie maszyny do lodów
Grudzień 2, 2024

Maszyny do lodów to podstawowe urządzenia w wielu punktach gastronomicznych, które latem przyciągają klientów spragnionych orzeźwienia. Regularna konserwacja i odpowiednie użytkowanie maszyny do lodów jest podstawą, aby zapewnić jej długą żywotność i niezawodność. W artykule przedstawiamy, jak odpowiednio dbać o maszynę do lodów, by działała sprawnie przez wiele sezonów i nie sprawiała problemów eksploatacyjnych.

Czytaj dalej

urządzenie do granity
Listopad 12, 2024

Granita to orzeźwiający deser pochodzący z Sycylii. Jego unikalna struktura i intensywne smaki sprawiają, że jest idealnym wyborem na gorące dni. Aby jednak stworzyć granitę najwyższej jakości, niezbędne są odpowiednie składniki oraz profesjonalne urządzenie do granity, które zapewni idealną konsystencję. Jak zrobić dobrą granitę?

Czytaj dalej

automat do lodów
Wrzesień 26, 2024

Wybór odpowiedniej maszyny zależy od rodzaju lodów, jakie chcemy oferować – od kremowych lodów amerykańskich, przez delikatne włoskie, aż po unikalne tajskie i tradycyjne. Sprawdź, jakie są różnice między tymi urządzeniami i dowiedz się, która maszyna najlepiej sprawdzi się w Twojej lodziarni.

Czytaj dalej

lód świderek
Wrzesień 9, 2024

Dobrze dobrana maszyna do lodów pozwala na szybkie i efektywne serwowanie lodów, co przekłada się na zadowolenie klientów oraz zwiększenie zysków. Przy tak dużej różnorodności dostępnych na rynku urządzeń, wybór idealnej maszyny może być jednak wyzwaniem. W tym artykule omówimy, na co zwrócić uwagę przy wyborze maszyny do lodów dla małego lokalu, aby spełniała ona wszystkie wymagania i potrzeby właściciela.

Czytaj dalej